Zon, zee, strand op Ibiza

Op weg naar Schiphol voor een bliksembezoek aan Ibiza, deze bestemming van de Balearen stond al lang op mijn verlanglijstje, diverse keren heb ik  Mallorca en Menorca bezocht en nu dan eindelijk Ibiza! Op Schiphol laat ik mijn auto achter bij 247parking, wat een uitvinding is dat, heerlijk in mijn eigen auto naar de luchthaven en bij aankomst wordt mijn auto meegenomen en veilig geparkeerd (van tevoren wel even een afspraak maken).

 

Per Vueling vliegen we rechtstreeks naar Ibiza, de vluchtduur bedraagt maar 2 uurtjes, van tevoren had ik extra beenruimte stoelen gereserveerd à € 17,- per enkele reis, heerlijk comfortabel. Mijn bagage had ik via de website reeds aangemeld en ook voor betaald, € 40,- per retour. Echter bij het inchecken mochten mijn medereizigers de bagage gratis inchecken omdat er anders teveel handbagage aan boord was.

 

Om 18.30 uur landen we op Ibiza, de bagage is er snel en de autohuurbalie (geboekt via Sunny Cars) is rap gevonden. Op de luchthaven zie je al een mengelmoes van zeer uiteenlopende type reizigers, geweldig om te zien!

 

Ons hotel, Vista Bahia, bevindt zich in Portinatx, gelegen in het noorden, op ongeveer een half uurtje rijden. De wegen zijn allemaal prima, soms een stuk snelweg, maar over het algemeen tweebaanswegen, met tegenliggers en veel rotondes.

 

Portinatx ligt op de punt van het eiland en het laatste stuk rijden we dan ook 6 km door de bergen, welgeteld 30 haarspeld- en S-bochten, een prachtige route.

Hotel Vista Bahia is een eenvoudig all inclusive hotel, gelegen aan zee, met een echt spectaculaire zonsondergang, die we nog net meemaken vanaf het terras van het restaurant. Het gehele hotel is echt aan renovatie toe, het wordt slecht onderhoud ...

Lees verder

Reageren