Zuid-Afrika, een wereld in één land!

Mijn naam is Joke van Vliet en tijdens een studiereis van 9 dagen heb ik een klein deel van Zuid-Afrika mogen bezoeken. Veel te kort, dus zeker een goede reden voor mij om nog een keer terug te gaan om de rest van dit fantastische land te gaan ontdekken. Hieronder mijn reiservaring. Op deze manier geef ik een indruk wat voor moois Zuid-Afrika te bieden heeft.

 

Na een (rechtstreekse) vlucht van ca. 12 uur komen we in de late avond aan op de luchthaven van Kaapstad en begint onze reis.

 

Kaapstad

Deze veelzijdige stad, gelegen aan de Atlantische oceaan heeft veel te bieden. De meest opvallende, en beroemdste, bezienswaardigheid midden in de stad is toch wel de Tafelberg, gelegen in het Table Mountain National Park. Vaak is deze in wolken gehuld, dus het advies is om deze , tijdens je verblijf in Kaapstad, zo snel mogelijk te gaan bezoeken. Met een kabelbaan ben je in een paar minuten op de 1000 meter hoge top. Boven aangekomen kan je heerlijk rondwandelen en bij helder weer genieten van een werkelijk schitterend uitzicht over Kaapstad. Ben je sportief aangelegd, dan kan je ook te voet de berg bedwingen. Een bezoek aan het stadsdeel Bo-Kaap, de oudste wijk van Kaapstad, is zeker de moeite waard. Als je deze wijk binnenloopt, betreed je een andere wereld. Kleurrijke huizen uit de 19de eeuw, gelegen in een wirwar van steegjes. Hier hebben we een Cape Malay kookcursus gevolgd. Met zelf gekochte ingrediënten een lunch bereid en alles na afloop heerlijk op gegeten! Bij de haven vind je het Victoria & Alfred Waterfront. Een groot, maar gezellig winkelcentrum met vele winkels, leuke restaurants, bars. Vanaf hier vertrekken ook de boten naar Robbeneiland (vooraf reserveren). Op zoek naar souvenirs, neem dan eens een kijkje bij Green Market Square. Het nachtleven verkennen kan ook goed in het oude uitgaanscentrum Long Street. Ben je een strandliefhebber, dan kan je prima terecht op de prac ...

Lees verder

Reageren