Zuid-Afrika: zon, zee, strand en cultuur

Ik heb al verschillende mooie reizen door Zuid Afrika mogen maken en vind het dan ook echt een prachtig land. Veel verschillende landschappen, veel bezienswaardigheden en veel cultuur en historie. Zuid Afrika heeft prachtige stranden bij Kaapstad en Durban. Ook kun je hier enorm lekker eten en vind je er de lekkerste wijnen. Dit is een kort verslag van één van de reizen die ik heb gemaakt.

Na een vlucht van ongeveer 11 uur ben ik aangekomen op de luchthaven van Johannesburg. Hier staat mijn transfer klaar die mij naar het Melrose Arch hotel zal brengen. Dit is een heel mooi en modern hotel midden in de wijk Melrose Arch waar ik een nachtje verblijf. In deze wijk bevinden zich leuke winkeltjes en restaurants. Ik breng een bezoek aan Sandton City, het ultra moderne winkel en uitgaanscentrum. In het overdekte winkelcentrum kun je leuke winkeltjes bezoeken en mooie souveniers kopen.

De volgende ochtend staat mijn huurauto klaar bij het hotel en rij ik naar Tzaneen en verblijf ik in the Coach House. The Coach House is een plaats waar vroeger de postkoets stopte om paarden te wisselen. Dit gebied heet Magoebaskloof, dat zich voornamelijk kenmerkt door plantages van thee en fruit. Het is leuk om een kijkje te nemen bij de Ebenezer Dam, een stuwmeer waar ook watersporten worden beoefend. Magoebaskloof heeft vele prachtige watervallen. The Coach House heeft een mooie spa waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Vanuit Tzaneen rij ik richting het Kruger Park waar ik zal verblijven in een prachtige prive lodge, Sabi Sabi Bush Lodge. Je hebt hier prachtig uitzicht op de Bush en in de verte staat BubaMakalu, een grote olifant die vaak dichtbij de lodges komt. Ik ga twee keer per dag op safari met een tracker en een ranger op zoek naar de big five, en die vinden we. Prachtig om deze beesten in het wild te zien.

Vanuit het Kruger Park rij ik naar Hazyview, waar ik een bezoek breng aan Cybele Forest Lodge. De ...

Lees verder

Reageren