Zwemmen in de lucht

De grond komt snel dichterbij, de piloot roept dat we ons schrap moeten zetten. Het zal een harde landing worden! Met een klap komt de mand op de grond, kiept om en sleept ons bijna 100 meter door een weiland. Eenmaal tot stilstand gekomen gieren we het uit van het lachen! Wie had dit gedacht toen we vanuit Vilnius vertrokken voor onze ballonvaart over Trakai? Het begint zo rustig: we worden opgehaald door de piloot bij ons appartement en rijden in ongeveer een half uurtje naar het beginpunt. Achter de luxe wagen hangt een grote aanhanger met daarin de luchtballon waarmee over dit prachtige gebied gaan zweven.

 

Na aankomst wordt de ballon uitgevouwen en met hete lucht opgeblazen. Wat een hitte en wat een herrie! Het duurt even, maar dan zien we de ballon toch echt in volle glorie. Het is echt een enorm ding, hoewel hij nog in het niet valt bij de andere ballon die bijna tien mensen zal vervoeren. Als de ballon boven de mand zweeft moeten we snel instappen. Dat is nog een hele kunst, maar het lukt iedereen om op tijd over de rand van de mand heen te klimmen. De touwen worden losgemaakt en terwijl we naar beneden kijken schiet de ballon naar 500 meter hoogte. Wat gaat dat snel! Terwijl de bomen onder ons snel kleiner worden voelen we de hitte van de vlam op onze wangen. Als we eenmaal op de goede hoogte zijn gaat de vlam uit en zweven we over een schitterend gebied. Zo ver we kunnen kijken zien we meren en eilandjes. Ook vliegen we langzaam over het mooie kasteel van Trakai. Wat een uitzicht! We laten het goed op ons inwerken, dit is echt een unieke ervaring. Ik kan het nog het meest te omschrijven als “zwemmen door de lucht”.

 

Maar hoe komt het dan toch dat zo'n rustgevende ervaring zo afloopt?

Onze piloot is erg enthousiast en trots op zijn gloednieuwe ballon. Hij haalt een paar trucs uit om te laten zien wat hij allemaal kan. De ballon zakt weer tot we vlak boven een meertje hangen. We ...

Lees verder

Reageren