Service en Vragen

Algemeen

Boek een reis

Vliegen en luchtvaart

Betalen

Reispapieren

Verzekeringen

Gezond op reis

Wijzigen of annuleren

Voorwaarden

Privacy

Cookiebeleid

Overige

Boek een reis

Hoe vindt u een passende vakantie?

Onze website staat vol met prachtige reisverhalen waar u eindeloos inspiratie kunt opdoen. U kunt op de homepage een chatgesprek starten of een afspraak maken met een van onze reisspecialisten zodat zij u kunnen helpen bij het maken van uw keuze en al uw vragen kunnen beantwoorden.

 

Via onze zoekmachine kunt u de reis zoeken die bij u past.

 

Pakketreizen

 

Zoekt u een pakketreis?

Als zowel een vlucht als een accommodatie (inclusief transfer) wilt boeken kunt u in onze zoekmachine pakketreizen van diverse gerenommeerde reisorganisaties vinden. Op de Zoek & Boekpagina klikt u op 'Pakketreizen' om naar de pakketreizen zoekmachine te gaan en alle mogelijkheden te vinden. U hoeft alleen nog in te vullen waar u naar toe wilt, in welke periode u wilt reizen en met hoeveel personen u gaat om de vooraf samengestelde vakanties te vinden.

Door middel van het ingeven van diverse selectiecriteria zoals bijvoorbeeld verzorgingstype of gewenste faciliteiten, wordt een relevant resultaat getoond van accommodaties die aan de criteria voldoen. Als u klikt op 'details' krijgt u toegang tot meer informatie omtrent de betreffende accommodatie

 

Zelf uw reis samenstellen

 

Zoekt u een vliegticket?

In onze zoekmachine kunt u vliegtickets vinden van alle grote airlines en low-cost maatschappijen. Op de Zoek en Boek pagina kiest u voor de button 'Vliegtickets'. U hoeft alleen nog in te vullen waar u naar toe wilt en op welke datum u wilt reizen om de tickets te vinden.

Door middel van het ingeven van diverse selectiecriteria zoals bijvoorbeeld het aantal keer overstappen, wordt een relevant resultaat getoond van de vliegtickets die aan de criteria voldoen.

 

Zoekt u een huurauto?

In onze zoekmachine kunt u huurauto's vinden in meer dan 90 landen. Op de 'Zoek en Boek-pagina' klikt u op 'Autohuur' om alle mogelijkheden te vinden. U hoeft alleen nog in te vullen waar u naar toe wilt, in welke periode u de auto wilt huren en met hoeveel personen u gaat om een huurauto te vinden.

Door middel van het ingeven van diverse selectiecriteria zoals bijvoorbeeld de gewenste categorie, wordt een relevant resultaat getoond van huurauto's die aan de criteria voldoen. Als u klikt op 'details' krijgt u toegang tot meer informatie omtrent de betreffende huurauto en voorwaarden.

 

Hoe weet u of uw boeking definitief is?

U heeft een reis geselecteerd die aan uw wensen voldoet. Vervolgens vult u uw persoonlijke gegevens in en klikt u op boeken. De boeking wordt dan direct voor u gereserveerd en is daarmee bindend. U ontvangt binnen enkele minuten per e-mail een overzicht van de door u geboekte vakantie en de status ervan. Binnen 24 uur (m.u.v. weekend/feestdagen) ontvangt u van Zonvaart Reizen bericht van uw boeking. Indien de vakantie onverhoopt is volgeboekt, zullen wij u, indien mogelijk, een passend alternatief aanbieden.

 

Met welke bijkomende kosten dient u rekening te houden?

Voor onze service wordt € 20,00 bemiddelingskosten per boeking berekend. Voor vliegtickets wordt naast de € 20,00 bemiddelingskosten per boeking eveneens een ticketfee van € 13,00,  inclusief Vliegticketgarantie*), per persoon doorberekend.

Wij raden u aan goed verzekerd op reis te gaan. Onze reisspecialisten adviseren u graag welke verzekeringen het beste aansluiten op uw reis.

*) De Vliegticket Garantie is een verplichte verzekering ter bescherming van de door u vooruitbetaalde reissom voor een lijndienstticket. Voor een klein bedrag a € 3,- bent u verzekerd van terugbetaling van uw reissom tot een bedrag van € 2000,- per ticket indien een luchtvaartmaatschappij door faillissement niet meer in staat is de vlucht(en) uit te voeren. Zie ook de Vliegticket Garantie Voorwaarden.

 

Bijkomende kosten ter plaatse: Bij een accommodatie kunnen ter plaatse schoonmaakkosten, toeristenbelasting en gas, water en elektriciteit worden doorberekend.
Bij autohuur kunnen kosten als lokale belastingen, brandstof, extra gemaakte kilometers, afkoop eigen risico en dergelijke worden doorberekend.

Informeer daarom bij onduidelijkheden bij onze reisspecialisten naar de voorwaarden.

 

Hoe boekt u een vakantie die niet op zonvaart.nl staat?

Indien u een keuze heeft gemaakt voor een reis die u niet kunt terugvinden op onze website, kunt u contact opnemen met onze reisspecialisten. Naast ons online aanbod, beschikken wij over vele andere producten en mogelijkheden om uw vakantie naar uw wensen te regelen.
Indien u een persoonlijk advies en uitgebreide informatie wilt van onze reisspecialisten dan bent u van harte welkom in één van onze Zonvaart Reizen vestigingen. U kunt hiervoor ook een afspraak bij ons maken.

 

Gelden de aanbiedingen alleen voor het boeken via het internet?

Alle aanbiedingen op onze website kunt u meestal ook gewoon via het callcenter of bij één van onze vestigingen boeken. Vindt u geen geschikte reis op onze website? Neemt u dan contact op met onze reisadviseurs. Zij zijn u graag behulpzaam bij het zoeken naar de reis die bij u past.

 

Kan een reis vrijblijvend worden vastgehouden?

Sommige reizen kunnen wij tot 6 weken voor vertrek voor u vrijblijvend enkele dagen vasthouden. Indien u gebruik wenst te maken van een optieregeling, dient u contact op te nemen met één van onze reisspecialisten.

 

Wat gebeurt er als de reis is volgeboekt?

Het is mogelijk dat de door u geselecteerde reis niet meer beschikbaar is. In dat geval zullen wij, indien mogelijk, een passend alternatief aanbieden. U bent uiteraard niet verplicht hierop in te gaan.

 

Wat betekent een boeking die wordt aangevraagd?

Zodra de reisaanbieder de accommodatie of vervoersmiddel niet meer op voorraad heeft, dan kan zij de accommodatieverschaffer of vervoersmaatschappij vragen of er nog kamers of stoelen vrij zijn. Een aanvraag duurt vaak drie werkdagen. Zodra de aanvraag akkoord komt, dan is de boeking direct definitief. Uw reisadviseur zal contact met u opnemen over de status van uw aanvraag.

 

Hoe kunt u bijzonderheden of voorkeuren doorgeven?

Indien u bepaalde voorkeuren met betrekking tot uw reis of accommodatie wilt doorgeven, dan kunt u contact opnemen met onze reisspecialisten. Wij willen u erop wijzen dat voorkeuren niet gegarandeerd kunnen worden. Bij bijzonderheden gebaseerd op medische gronden kan de boeking pas definitief doorgaan zodra de reisorganisator deze schriftelijk bevestigd heeft. Hier zijn veelal kosten aan verbonden.