Service en Vragen

Algemeen

Boek een reis

Vliegen en luchtvaart

Betalen

Reispapieren

Verzekeringen

Gezond op reis

Wijzigen of annuleren

Voorwaarden

Privacy

Cookiebeleid

Overige

Reispapieren

Wanneer ontvangt u de reispapieren?

Vouchers en tickets ontvangt u doorgaans circa 5 dagen voor vertrek. Steeds vaker komt het voor dat de vouchers en tickets digitaal worden aangeleverd. Wanneer dit plaatsvindt is afhankelijk van de aanbieder. Soms ontvangt u de vouchers/tickets daardoor direct na de bevestiging van uw reis(onderdeel).

 

Hoe ontvang ik de reispapieren?

Dit is afhankelijk van uw wensen. U kunt bij boeking uw voorkeur aangeven. Hierbij kunt u een keuze maken uit:

Het verzenden per (express) post en aangetekend versturen brengen kosten met zich mee.

 

Wat is een e-ticket?

Een e-ticket is een electronisch ticket. Op dit ticket staat een ticketnummer en bevestigingsnummer die van belang zijn bij het inchecken. Uw boeking is geregistreerd in het systeem van de airline waardoor uw boeking met deze gegevens uit het systeem naar voren komen.

U kunt e-tickets per e-mail ontvangen.

Indien u niet beschikt over een e-mailadres kunnen wij uw e-tickets op alle Zonvaart Reizen vestigingen voor u uitprinten.

 

Heeft u een (e-)visum nodig?

Voor sommige landen heeft u een visum nodig. Ook dient u op sommige bestemmingen in het bezit te zijn van een paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn. Wij verwijzen u voor informatie over grensdocumenten naar de website www.visumplus.nl. Wij zullen u daarnaast bij bevestiging van uw geboekte reis hierover adviseren. Het is daarnaast aan te raden dat u de informatie kort voor vertrek nogmaals checkt op eventuele wijzigingen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
 

Wanneer volstaat een identiteitsbewijs en wanneer dient u in het bezit te zijn van een paspoort?

De Nederlandse identiteitskaart is bruikbaar in de volgende landen *:
Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord Ierland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.
 

In de overige landen dient u in het bezit te zijn van een paspoort. Verlopen paspoorten en verlopen identiteitskaarten worden in het buitenland niet geaccepteerd, evenmin als een rijbewijs. Dit is namelijk geen officieel identiteitsbewijs. Houdt u er rekening mee dat uw paspoort in sommige landen minimaal 3 of 6 maanden geldig dient te zijn bij het verlaten van het land.


* De informatie over benodigde reisdocumenten is aan veranderingen onderhevig. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.

 

Zonvaart Reizen kan niet voor bovenstaande informatie aansprakelijk worden gesteld.
 

Wij adviseren u de informatie kort voor vertrek op wijzigingen te controleren. Kijk hiervoor op www.visumplus.nl.